DSpace Repository

Baby-led weaning: una mirada cap el futur del tractament de la obesitat infantil

Show simple item record

dc.contributor Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar
dc.contributor.author Chiva Chamorro, Jordi
dc.date.accessioned 2016-10-17T12:50:16Z
dc.date.available 2016-10-17T12:50:16Z
dc.date.created 2016-05
dc.date.issued 2016-05
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10854/4635
dc.description Curs 2015-2016 en_US
dc.description.abstract El Baby-led weaning (BLW) és un mètode alternatiu per introduir l’alimentació complementària. Sembla ser que té un impacte important sobre el patró alimentari infantil, fa que els nens/es desenvolupin preferències per aliments més sans i com a conseqüència redueix l’obesitat infantil. El baby-led weaning dóna una gran importància a la lactància materna basant gran part del aport nutricional en aquesta fins passat els sis mesos, així com també l’autonomia del nen/a, ja que és ell el que decideix què vol menjar i la quantitat. En aquest treball de final de grau (TFG) s’analitzen els requeriments nutricionals dels nadons en diferents etapes on s’observa que la lactància materna, conjuntament amb el BLW, cobreixen les necessitats nutricionals. Per altra banda, aquest treball també constata que és un mètode segur i eficaç alhora d’introduir aliments. De fet, la Organització Mundial de la Salut adopta algunes directius a l’hora d’elaborar les pautes actuals d’introducció als aliments. Mentre que l’Associació Espanyola de Pediatria i la Generaliltat de Catalunya segueixen amb un mètode més tradicional on el nen/a pren un paper passiu respecte a la seva alimentació. Aquest TFG compara el risc de desenvolupar obesitat infantil entre els nens/es alimentats mitjançant el mètode d’alimentació BLW o el tradicional, per tal de corroborar que una pauta d’alimentació basada en el model BLW redueix el risc de desenvolupar obesitat infantil. en_US
dc.description.abstract The Baby-led weaning (BLW) is an alternative method of introducing complementary feeding. It seems that this method has a significant impact on children's eating patterns, encouraging them to develop preferences for healthier food and, consequently, reduce childhood obesity. The Baby-led weaning confers great importance to breastfeeding, making it the basis of the nutritional contribution until six months old. Moreover, this method boosts the child’s autonomy letting them decide what to it and how much. In this final grade project, I analyse the infants’ nutritional requirements in different age stages where it is observed that breastfeeding, combined with BLW, covers all nutritional needs. In addition, this project has stated that BLW is a safe and effective method of introducing food. In fact, the World Health Organization has adopted some guidelines according to this method of food introduction. On the other hand, the Spanish Pediatrics Association and the Generaliltat de Catalunya follows a more traditional method, where the child has a more passive role concerning to their food. Finally, this project compares the risk of developing childhood obesity among children fed through BLW method or with the traditional one, in order to corroborate that a BLW model feeding regimen reduces the risk of developing childhood obesity. en_US
dc.format application/pdf
dc.format.extent 66 p. en_US
dc.language.iso cat en_US
dc.rights Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons en_US
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/ en_US
dc.subject.other Obesitat en els infants en_US
dc.subject.other Infants -- Alimentació en_US
dc.title Baby-led weaning: una mirada cap el futur del tractament de la obesitat infantil en_US
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis en_US
dc.rights.accesRights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US

Files in this item

Show simple item record

Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons Except where otherwise noted, this item's license is described as Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons

Search RIUVic


Browse

Statistics