DSpace/Dipòsit Manakin

Màquina de pasteurització i quallat per l’elaboració de formatge

Registre simple

dc.contributor Universitat de Vic. Escola Politècnica Superior
dc.contributor.author Casals Amblàs, Jordi
dc.date.accessioned 2015-07-29T11:51:19Z
dc.date.available 2015-07-29T11:51:19Z
dc.date.created 2015-06
dc.date.issued 2015-06
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10854/4112
dc.description Curs 2014-2015 ca_ES
dc.description.abstract Aquest treball final de grau consisteix en el disseny d’un prototip d’una part del procés d’una petita formatgeria, concretament la part de pasteurització de la llet per reduir els agents patògens i, el del quallat per tal de transformar la llet en un gra uniforme que serveixi per elaborar el formatge. Per aconseguir tant la pasteurització de la llet com la del quallat, es necessita treballar la llet a diferents temperatures i tractar-la correctament. Un bon disseny de les lires de tall ajudarà a aconseguir el quall amb un gra el màxim d’uniforme i de la mida desitjada. L’objectiu és dissenyar un màquina on hi podem realitzar els dos processos, així podem aprofitar els elements mecànics i electromecànics en una sola màquina i reduir costos. La forma del disseny del dipòsit en doble zero i la circulació de l’aigua en doble camisa regulat per un grup tèrmic, està pensat per aconseguir un bon producte final i una bona eficiència energètica. Una de les conclusions que he arribat amb aquest treball, és que abans de començar a fer qualsevol màquina has de saber molt bé amb quin producte has de treballar i com es comporta, seguit d’una bona investigació de camp. Així es pot aconseguir un bon disseny amb molt bons resultats. ca_ES
dc.description.abstract The final degree project is to design a prototype as part a small part of the process of a cheese dairy; specifically the pasteurization of milk to reduce pathogens and the coagulation so that the milk is transformed into a uniform grain that serves in the making of cheese. To achieve both the pasteurization of milk and also the coagulation of the curds, working at different temperatures is needed as well as correct treatment of the cheeses and a well-designed rotating mixer to aid in obtaining maximum uniformity of the grain and the desired size. The aim is to design a machine where both processes can be carried out, thereby being able to take advantage of mechanical and electromechanical elements in one machine to reduce costs. The shape of the design of the vat in a Double zero design and the circulation of the water in double jacketed gaskets regulated by heat treatment has been thought of in order to obtain a good final product as well as efficient energy use. One of the conclusions I have reached is that before the construction of any machine, knowledge about the product you are working with and its behaviour is needed, followed by thorough fieldwork research. This is how a well designed machine which achieves very good results can be obtained. ca_ES
dc.format application/pdf
dc.format.extent 122 p. ca_ES
dc.language.iso cat ca_ES
dc.rights Tots els drets reservats ca_ES
dc.subject.other Llet -- Pasteurització ca_ES
dc.subject.other Formatge ca_ES
dc.subject.other Màquines -- Disseny i construcció ca_ES
dc.title Màquina de pasteurització i quallat per l’elaboració de formatge ca_ES
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis ca_ES
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/closedAccess ca_ES

Text complet d'aquest document

Registre simple

Buscar al RIUVic


Cerca avançada

Llistar per

Estadístiques