DSpace/Dipòsit Manakin

Estudi sobre els trastorns de la conducta alimentària (TCA) en la població que viu a la Residència Universitària de Vic (RUVIC)

Registre simple

dc.contributor Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar
dc.contributor.author Guinart i Pujol, Maria
dc.date.accessioned 2016-10-18T06:53:17Z
dc.date.available 2016-10-18T06:53:17Z
dc.date.created 2016-05
dc.date.issued 2016-05
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10854/4636
dc.description Curs 2015-2016 en_US
dc.description.abstract Introducció: La població universitària i, especialment la que viu en una residència universitària, representa un col•lectiu particularment vulnerable des del punt de vista nutricional i en relació al risc de patir trastorns de la conducta alimentària. Comença a responsabilitzar-se de la seva alimentació i, a més, viu un període crític de consolidació d’hàbits i conductes alimentàries. Objectius: El present estudi té els objectius generals de determinar els hàbits alimentaris de la població que viu a la residència universitària de Vic (RUVIC) i d’avaluar el risc de patir trastorns de la conducta alimentària d’aquesta. Metodologia: Aquest projecte és una intervenció quasi experimental o sense aleatorització, quantitativa, longitudinal i de caràcter prospectiu. Resultats: La mostra d’estudi consta de 9 participants, concretament 7 noies i 2 nois d’entre 19 i 24 anys. D’aquesta, s’obté que només l’11,1% realitza 4 o 5 àpats al dia (esmorzar, mig matí, dinar, berenar i sopar) i que cap dels participants de la mostra compleix el repartiment nutricional establert com a saludable i equilibrat, és a dir, aquell que conté un 50-55% d’hidrats de carboni, un 30-35% de lípids i un 15% de proteïnes del valor calòric total diari. Respecte als TCA, l’11,1% de la mostra d’estudi dóna positiu als tests de cribratge dels trastorns de la conducta alimentària (EAT-26 i BITE). Conclusions: A partir del conjunt de dades que el personal investigador ha recollit de la mostra d’estudi es conclou que la població estudiada presenta conductes alimentàries allunyades d’una alimentació saludable, variada i equilibrada i que 1 dels 9 participants de la mostra presenta risc de patir trastorns de la conducta alimentària. en_US
dc.description.abstract Introduction: University population, especially those who live in its residency, represent a particular vulnerable group from a nutritional perspective and risk having eating disorders. The cause of this is the fact that most students are now in charge of their own nutrition, as well as living a critical period of consolidation habits and eating behaviours. Objectives: The general objective of this study is to determine students eating habits, specifically those who live in Vic University’s residence (RUVIC), and evaluate the potential risk of suffering eating disorders. Methods: This project is almost an intervention experiment with no randomization, quantitative, longitudinal and of a prospective nature. Results: The results were extracted from a study made to 9 participants (consisting of 7 women and 2 men between 19 and 24 years old). From this, we saw that only 11.1% eat 4 to 5 meals a day (breakfast, morning snack, lunch afternoon snack and dinner and that no participant follows the required eating guide, established as both healthy and balanced. In other words, none of our participants are within the total daily range of the 50-55% carbohydrates, 30-35% lipids and 15% protein calories needed. As for the TCA, 11.1% tested positive in the screening tests of eating disorders (EAT-26 and BITE). Conclusions: From the set of data that the personal investigator has collected from the study, we can conclude that the participants involved in this project presented eating conducts far from a healthy, varied and balanced nutrition. One of them even presenting risks of suffering eating disorders. en_US
dc.format application/pdf
dc.format.extent 89 p. en_US
dc.language.iso cat en_US
dc.rights Tots els drets reservats en_US
dc.subject.other Trastorns de la conducta alimentària en_US
dc.subject.other Hàbits alimentaris en_US
dc.subject.other Estudiants universitaris en_US
dc.title Estudi sobre els trastorns de la conducta alimentària (TCA) en la població que viu a la Residència Universitària de Vic (RUVIC) en_US
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis en_US
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US

Text complet d'aquest document

Registre simple

Buscar al RIUVic


Cerca avançada

Llistar per

Estadístiques