DSpace Repository

Les dificultats alimentàries en el trastorn de l'espectre de l'autisme en l'adult

Show simple item record

dc.contributor Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes
dc.contributor Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Màster Universitari en Psicologia General Sanitària
dc.contributor.author Bisbal Comella, Mireia
dc.date.accessioned 2021-01-29T19:42:50Z
dc.date.available 2021-01-29T19:42:50Z
dc.date.created 2020-03-06
dc.date.issued 2020-03-06
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10854/6530
dc.description Curs 2019-2020 es
dc.description.abstract El Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) es caracteritza per determinats dèficits en la comunicació, la interacció social i patrons restrictius i repetitius de comportament, interessos o activitats. Un nombre de pacients amb TEA poden presentar alteracions en el processament sensorial, que poden afectar a les activitats quotidianes com l’alimentació. L’objectiu principal de l’estudi és observar i analitzar la relació entre el TEA en adults i les dificultats alimentàries. La mostra consta de 57 subjectes amb el diagnòstic de TEA, majors de 18 anys, sense discapacitat intel·lectual associada. S’extreuen les dades objecte d’estudi a partir de la història clínica dels participants. Els resultats suggereixen que les dificultats alimentàries persisteixen en l’adult amb TEA, essent les alteracions sensorials les conductes alimentàries més freqüents. També, s’identifica una tendència al normopès i a l’infrapès en la mostra d’estudi. Les conductes alimentàries alterades, presenten més prevalença d’alteracions en l’analítica de sang i es determina una correlació entre el nivell de Quocient Intel·lectual i les conductes alimentàries. es
dc.description.abstract The Autism Spectrum Disorder (ASD) is characterized by certain deficits in communication, social interaction and restrictive and repetitive patterns of behavior, interests or activities. A number of patients with ASD may experience alterations in sensory processing, which may affect daily activities such as eating. The main purpose of the study is to observe and analyze the relationship between ASD in adults and eating difficulties. The sample consists of 57 subjects with a diagnosis of ASD, over 18 years old, with no associated intellectual disability. The data under study are extracted from the participants’ medical records. The results suggest that eating difficulties persist in the adult with ASD, with sensory alterations being the most common eating behavior. Also, a tendency to normal and underweight in the study sample is identified. Altered eating behaviors have a higher prevalence of alterations in blood test, and a correlation between Intellectual Coefficient level and eating behaviors is established. es
dc.format application/pdf es
dc.format.extent 38 p. es
dc.language.iso cat es
dc.rights Tots els drets reservats es
dc.subject.other Autistes -- Alimentació es
dc.subject.other Hàbits alimentaris -- Aspectes psicològics es
dc.title Les dificultats alimentàries en el trastorn de l'espectre de l'autisme en l'adult es
dc.type info:eu-repo/semantics/masterThesis es
dc.description.version Director/a: Bonet, Judit
dc.description.version DIrector/a: Tejedor, Rosa
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/openAccess es

Files in this item

Show simple item record

Search RIUVic


Advanced Search

Browse

Statistics