DSpace/Dipòsit Manakin

Disseny d’un programa d’educació alimentaria a alumnes de sisè curs d’educació primaria de quatre escoles de Palamós

Registre simple

dc.contributor Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar
dc.contributor.author Salvador Font, Laura
dc.date.accessioned 2023-01-11T18:47:05Z
dc.date.available 2023-01-11T18:47:05Z
dc.date.created 2022-04
dc.date.issued 2022-04
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10854/7160
dc.description Curs 2021-2022 es
dc.description.abstract El patró de dieta mediterrània està essent abandonat pels més joves en detriment d’una alimentació caracteritzada per la presència d'aliments processats, amb grans quantitats d’olis refinats, sucres, sal i greixos saturats. Tot això ha contribuït a l’augment ponderal d’obesitat infantil en les últimes dècades. Per tant, les actuacions dirigides a prevenir-la, així com també altres malalties cròniques ocasionades per una mala alimentació, són de gran importància i s’haurien de dur a terme des de l’àmbit escolar i familiar. Aquesta proposta d’educació alimentaria es dissenya per implementar-la als alumnes de cicle superior de l’escola La Salle Palamós i a les seves famílies. Sorgeix de la necessitat de conèixer els hàbits dietètics de la població infantil i té l’objectiu de contribuir a la recuperació de la dieta mediterrània, millorant els hàbits d’esmorzar a través de sessions i tallers d’educació nutricional incloses durant el curs escolar. es
dc.description.abstract The pattern of the Mediterranean diet is being abandoned by young people to the detriment of a diet characterized by the presence of processed foods, with amounts of refined oils and sugars, salt, saturated and trans fats. All of this has contributed to a rise in childhood obesity in recent decades. Therefore, the actions aimed at preventing it, as well as other chronic diseases caused by poor nutrition, are of great importance and should be carried out from the school and family environment. This proposal for food education is designed to be implemented by upper cycle students at La Salle Palamós school. It arises from the need to know the dietary habits of the child population and aims to contribute to the recovery of the Mediterranean diet, improving breakfast habits through nutrition education sessions and workshops included during the school year. es
dc.format application/pdf es
dc.format.extent 111 p. es
dc.language.iso cat es
dc.rights Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons es
dc.rights.uri https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca es
dc.subject.other Hàbits alimentaris es
dc.subject.other Dieta mediterrània es
dc.subject.other Obesitat en els infants es
dc.subject.other Educació primària es
dc.title Disseny d’un programa d’educació alimentaria a alumnes de sisè curs d’educació primaria de quatre escoles de Palamós es
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis es
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/openAccess es

Text complet d'aquest document

Registre simple

Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons

Buscar al RIUVic


Cerca avançada

Llistar per

Estadístiques