DSpace Repository

Recomanacions nutricionals amb persones amb trastorns psicòtics: una revisió sistemàtica

Show simple item record

dc.contributor Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar
dc.contributor.author Mestre Giró, Marina
dc.date.accessioned 2023-02-08T12:51:36Z
dc.date.available 2023-02-08T12:51:36Z
dc.date.created 2022-05-20
dc.date.issued 2022-05-20
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10854/7230
dc.description Curs 2021-2022 es
dc.description.abstract Els problemes de salut mental seran la principal causa de discapacitat en el món en el 2030. Existeix un interès creixent en el potencial de la dieta i els nutrients per millorar la salut mental de la població i pel tractament dels trastorns psiquiàtrics. Es proposa que les deficiències nutricionals participen en els mecanismes etiopatogènics dels trastorns psicòtics, essent la nutrició una intervenció minoritària en la psiquiatria. L’objectiu d’aquesta revisió és analitzar sistemàticament els beneficis de l’alimentació en la salut mental i el benestar de les persones amb trastorns psicòtics així com; estudiar el patró alimentari que segueixen, identificar l’estat nutricional i conèixer l’efectivitat dels suplements nutricionals per abordar les deficiències nutricionals de les persones amb trastorns psicòtics. La metodologia de l’estudi consisteix en una revisió bibliogràfica d’articles publicats entre els anys 2012 i 2022. La cerca s’ha analitzat en les següents bases de dades: Pubmed, Scopus, Science Direct i PsycInfo. Finalment, s’ha obtingut un total de 12 articles, seleccionats segons els criteris d’inclusió i exclusió. L’anàlisi dels resultats s’ha dividit en quatre grans categories, i una d’elles compta amb les seves subcategories: Patró dietètic, estat nutricional i suplements nutricionals. Com a conclusió, s’observa que una alimentació saludable pot beneficiar la salut mental, física i el benestar de les persones amb trastorns psicòtics. S’analitza que els pacients amb trastorns psicòtics són subjectes a tenir sobrepès o obesitat i tendeixen a seguir un patró dietètic de mala qualitat, presentant un estat nutricional amb reduccions significatives d’AGPI, Vitamina B6, B9, B12 i Vitamina D. És suggereix que els suplements nutricionals com les vitamines del grup B, vitamina D i l’omega-3, poden ser útils en el tractament dels símptomes de trastorns psicòtics. Tot i això, la complexitat del tema sembla posposar i endarrerir la base de l’evidència nutricional sobre els beneficis terapèutics per les persones amb trastorns psicòtics. es
dc.description.abstract Mental Health problems will be the leading cause of disability in the world by 2030. There are growing interest in the potential of diet and nutrients to improve the mental health of the population and for the treatment of psychiatric disorders. Nutritional deficiencies are proposed to be involved in the etiopathogenic mechanisms of psychotic disorders, with nutrition being a minority intervention in psychiatry. The aim of this review is to systematically analyse the benefits of nutrition on the mental health and well-being of people with psychotic disorders as well as to study their eating patterns, identify nutritional status and the effectiveness of nutritional supplements in addressing nutritional deficiencies in people with psychotic disorders. The methodology of the study consists of a literature review of articles published between 2012 and 2022. The search has been analysed in the following detabases: Pubmed, Scopus, Science Direct and PsycInfo. Finally, a total of 12 articles were obtained, selected according to the inclusion and exclusion criteria. The analysis of the results has been divided into four main categories, one of which has it’s subcategories: dietary pattern, nutritional status and nutritional supplements. In conclusion, it is observed that a healthy diet can benefit the mental and physical health and well-being of people with psychotic disorders. It is analysed that patients with psychotic disorders are subject to being overweight or obese and tend to follow a poor quality dietary pattern, presenting a nutritional status with significant reductions in PUFA, Vitamin B6, B9, B12 and Vitamin D. It is suggested that Nutritional supplements such as B vitamins, vitamin D, and omega-3 may be helpful in treating symptoms of psychotic disorders. However, the complexity of the issue seems to postpone and delay the nutritional evidence base for therapeutic benefits for people with psychotic disorders. es
dc.format application/pdf es
dc.format.extent 56 p. es
dc.language.iso cat es
dc.rights Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons es
dc.rights.uri https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca es
dc.subject.other Psicosi es
dc.subject.other Nutrició es
dc.subject.other Suplements nutritius es
dc.subject.other Salut mental es
dc.title Recomanacions nutricionals amb persones amb trastorns psicòtics: una revisió sistemàtica es
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis es
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/openAccess es

Files in this item

Show simple item record

Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons Except where otherwise noted, this item's license is described as Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons

Search RIUVic


Advanced Search

Browse

Statistics