DSpace Repository

Pla de màrqueting del llançament d'un nou vi per part del Celler Cooperatiu d'Artés

Show simple item record

dc.contributor Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat d'Empresa i Comunicació
dc.contributor.author Vinyes Català, Arnau
dc.date.accessioned 2024-02-07T11:13:27Z
dc.date.available 2024-02-07T11:13:27Z
dc.date.created 2023-05-30
dc.date.issued 2023-05-30
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10854/7774
dc.description Curs 2022-2023 es
dc.description.abstract El Pla de màrqueting que llegireu a continuació, és un treball professionalitzador, que té la finalitat de buscar millores i oportunitats a explorar per part del Celler Cooperatiu d’Artés. El treball està dividit en 4 grups principals d’informació els quals explicaré molt detalladament a continuació. La primera part consistirà en l'anàlisi extern del sector. Aquest, ens servirà per conèixer en profunditat tot el sector del vi a Catalunya i a Espanya. En concret, parlarem de la demanda del vi, del mercat, les propietats del vi, com s’elabora, quins tipus de vi hi ha, quines condicions climàtiques afavoreix la vinya, quines propietats té el vi; entre d’altres. A més, ho seguirem amb l’anàlisi complet de la Denominació d’Origen de Pla de Bages, òrgan regulador que controla el sector del vi al territori, i representa als cellers de la comarca. Per acabar amb la primera part de l’anàlisi intern, parlarem del mercat del vi a Espanya, relacionat amb exportacions i importacions, i com opera la D.O Pla de Bages al mercat. La segona part del treball la relacionarem amb l’anàlisi intern del Celler Cooperatiu d’Artés. Per fer-ho possible, explicaré dades de producció, el portafoli de productes, com s’organitza, quina història té, quina és la seva identitat corporativa, quins objectius té, etcetera. La tercera part, seguirà la segona part de l'anàlisi extern del sector, i aquí he volgut incloure l’anàlisi i comparació del celler amb els competidors, comparatives de productes, mapes de posicionament… Per completar l’apartat, ho seguirà una explicació del mercat potencial de cada tipologia de vi. Creacions de targets específics i buyers persona, i l’elaboració d’una enquesta per tal de conèixer actituds i formes de consum de vi per part del consumidor. La última part del treball, estarà relacionada ja amb el llançament del nou producte, i es farà un anàlisi exhaustiu del DAFO i posicionament del celler, s’analitzarà quin producte li fa falta, a quin tipus de públic pot anar adreçat, quines estratègies comercials es seguiran, quines seran les formulacions estratègies i tàctiques de màrqueting que es duran a terme, quines accions es seguiran, o quins pressupostos s’acordaran. D’aquesta forma, l’objectiu principal del treball serà treure un vi negre de qualitat, que pugui competir de tu a tu amb els principals competidors. Dit això, aquesta només és una minuscula part del treball, i tota la feina que hi ha hagut a darrere. Per tant, us convido a que llegiu la memòria, i que en acabat em compartiu les opinions. es
dc.format application/pdf es
dc.format.extent 133 p. es
dc.language.iso cat es
dc.rights Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons es
dc.rights.uri https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca es
dc.subject.other Cellers cooperatius es
dc.subject.other Màrqueting -- Planificació es
dc.title Pla de màrqueting del llançament d'un nou vi per part del Celler Cooperatiu d'Artés es
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis es
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/openAccess es

Files in this item

Show simple item record

Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons Except where otherwise noted, this item's license is described as Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons

Search RIUVic


Advanced Search

Browse

Statistics