DSpace Repository

Freeze concentration for the valorization of agro-industrial waste effluents

Show simple item record

dc.contributor Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. CT BETA cat
dc.contributor.author Uald Lamkaddam, Imane
dc.date.accessioned 2022-12-19T07:47:10Z
dc.date.available 2022-12-19T07:47:10Z
dc.date.created 2022-10-10
dc.date.issued 2022-10-10
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10854/7142
dc.description Programa de Doctorat: Ciències Experimentals i Tecnologies es
dc.description.abstract L'objectiu principal d'aquesta tesi és implementar i demostrar la viabilitat tècnica d'una tecnologia innovadora per concentrar i/o recuperar compostos valuosos d'efluents o subproductes de residus agroindustrials d'una banda, i oferir un efluent net que es pugui reutilitzar. per a finalitats agrícoles de l'altra. La concentració de congelació d'una selecció de diferents matèries primeres es va provar a partir de qüestions regionals relacionades amb el sector a Catalunya: sèrum de formatge, purins de porc, fracció líquida concentrada de digestat i una solució hipersalina de la indústria de processament de carn. Els esmentats efluents es generen en quantitats substancials i tenen un alt contingut en aigua que carreguen els costos de transport a altres regions. I efectivament, dins d'aquesta tesi podríem concentrar els nutrients en menor volum i evitar l'efecte secundari del cost del transport, i la recuperació de l'aigua per ser reutilitzada en un altre costat dels efluents de residus agroindustrials. es
dc.description.abstract The main purpose in this thesis is to implement and demonstrate the technical feasibility of an innovative technology to concentrate and/or recover valuable compounds from agro-industrial waste effluents or by-products on one side, and to deliver a clean effluent that can be reused for agricultural purposes on the other. The freeze concentration of a selection of different raw materials was tested based on regional issues related to the sector in Catalunya: Cheese whey, pig slurry, concentrated liquid fraction of digestate and a hyper saline solution from meat processing industry. The abovementioned effluents are generated in substantial amounts and have high-water content which burden transportation cost to other regions. And effectively, within this thesis we could concentrate the nutrients in smaller volume and avoid the cost side-effect of transportation, and recovery water to be reused in another hand from agro-industrial waste effluents. es
dc.format application/pdf es
dc.format.extent 222 p. es
dc.language.iso eng es
dc.publisher Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya cat
dc.rights Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons es
dc.rights.uri https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca es
dc.subject.other Concentració de nutrients es
dc.subject.other Recuperació d'aigua es
dc.subject.other Residus agrícoles es
dc.subject.other Freeze concentration technology es
dc.subject.other Nutrient Concentration es
dc.subject.other Water Recovery es
dc.subject.other Agro-industrial waste effluents es
dc.subject.other Circular economy es
dc.title Freeze concentration for the valorization of agro-industrial waste effluents es
dc.type info:eu-repo/semantics/doctoralThesis es
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/openAccess es
dc.contributor.director Mora Garrido, Mabel
dc.contributor.director Vega Martínez, Esther
dc.contributor.director Colón Jordà, Joan

Files in this item

Show simple item record

Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons Except where otherwise noted, this item's license is described as Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons

Search RIUVic


Advanced Search

Browse

Statistics