dc.contributor |
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. CT BETA |
cat |
dc.contributor.author |
Uald Lamkaddam, Imane |
|
dc.date.accessioned |
2022-12-19T07:47:10Z |
|
dc.date.available |
2022-12-19T07:47:10Z |
|
dc.date.created |
2022-10-10 |
|
dc.date.issued |
2022-10-10 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10854/7142 |
|
dc.description |
Programa de Doctorat: Ciències Experimentals i Tecnologies |
es |
dc.description.abstract |
L'objectiu principal d'aquesta tesi és implementar i demostrar la viabilitat tècnica d'una tecnologia innovadora per concentrar i/o recuperar compostos valuosos d'efluents o subproductes de residus agroindustrials d'una banda, i oferir un efluent net que es pugui reutilitzar. per a finalitats agrícoles de l'altra. La concentració de congelació d'una selecció de diferents matèries primeres es va provar a partir de qüestions regionals relacionades amb el sector a Catalunya: sèrum de formatge, purins de porc, fracció líquida concentrada de digestat i una solució hipersalina de la indústria de processament de carn. Els esmentats efluents es generen en quantitats substancials i tenen un alt contingut en aigua que carreguen els costos de transport a altres regions. I efectivament, dins d'aquesta tesi podríem concentrar els nutrients en menor volum i evitar l'efecte secundari del cost del transport, i la recuperació de l'aigua per ser reutilitzada en un altre costat dels efluents de residus agroindustrials. |
es |
dc.description.abstract |
The main purpose in this thesis is to implement and demonstrate the technical feasibility of an innovative technology to concentrate and/or recover valuable compounds from agro-industrial waste effluents or by-products on one side, and to deliver a clean effluent that can be reused for agricultural purposes on the other. The freeze concentration of a selection of different raw materials was tested based on regional issues related to the sector in Catalunya: Cheese whey, pig slurry, concentrated liquid fraction of digestate and a hyper saline solution from meat processing industry. The abovementioned effluents are generated in substantial amounts and have high-water content which burden transportation cost to other regions. And effectively, within this thesis we could concentrate the nutrients in smaller volume and avoid the cost side-effect of transportation, and recovery water to be reused in another hand from agro-industrial waste effluents. |
es |
dc.format |
application/pdf |
es |
dc.format.extent |
222 p. |
es |
dc.language.iso |
eng |
es |
dc.publisher |
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya |
cat |
dc.rights |
Aquest document està subjecte a aquesta llicència Creative Commons |
es |
dc.rights.uri |
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca |
es |
dc.subject.other |
Concentració de nutrients |
es |
dc.subject.other |
Recuperació d'aigua |
es |
dc.subject.other |
Residus agrícoles |
es |
dc.subject.other |
Freeze concentration technology |
es |
dc.subject.other |
Nutrient Concentration |
es |
dc.subject.other |
Water Recovery |
es |
dc.subject.other |
Agro-industrial waste effluents |
es |
dc.subject.other |
Circular economy |
es |
dc.title |
Freeze concentration for the valorization of agro-industrial waste effluents |
es |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis |
es |
dc.rights.accessRights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
es |
dc.contributor.director |
Mora Garrido, Mabel |
|
dc.contributor.director |
Vega Martínez, Esther |
|
dc.contributor.director |
Colón Jordà, Joan |
|